Gronden (aarden)

Dit is een artikel gebaseerd op Carla’s artikel Grounding en mijn eigen ervaring:
Het is zeer belangrijk om gegrond/geaard te zijn, om echt in je lichaam te zijn. Indien iemand niet gegrond is, zullen positieve energetische veranderingen niet blijvend zijn. We dienen onze aarding met een koord via ons stuitje met de kern (hart) van onze planeet Aarde te verbinden. Zo kunnen onze cellen zich de energetische veranderingen her-in-neren en voor langere tijd opslaan en vasthouden. Ons lichaam bestaat uit de elementen van de Aarde en de Aarde ondersteunt ons.

Aarden helpt ons tevens om energetisch opgeslagen giftige stoffen af te voeren, om zodoende ons energieveld schoon en in beweging te houden. Als wij dit afvoeren niet zouden doen, kan dit resulteren in lichamelijke klachten zoals artritis, auto imuun ziektes, fibromyalgie, depressie of chronische woede. We slaan deze giftige stoffen dagelijks op welke afkomstig kunnen zijn van medicijngebruik, drugs (ook voorgeschreven), alcohol, gluten, suiker en zelfs huidschilfers van huisdieren (allergie). Dit dient afgevoerd te worden naar de kern van de aarde om verbrand te worden, zodat we gezond kunnen blijven.

Indien men niet in zijn/haar lichaam zit, staat men open voor allerlei soorten van invasie, van negatieve energie welke een ander persoon naar jou uitzendt tot aan parasieten en teken (deze laatste zorgen voor de ziekte van Lyme).

Hieronder volgt de grondings oefening:

In het begin is het het beste om de oefening staande te doen, zodat je ruggengraat verticaal in relatie tot aan de Aarde loopt. Zodra je het gronden/aarden via deze wijze gewend bent, kun je het ook zittend doen of als je ligt. Onderaan het artikel staat hoe je de gronding van binnenuit jezelf kunt doen.

Reik energetisch boven je hoofd naar een plek op een hoogte tussen 6 tot 12 feet (1 foot = 30,48 centimeter). Op die hoogte vind je een gouden bol van energie ter grootte van een basketbal. Dit is jouw persoonlijke bron welke buiten tijd en ruimte is. Het is een plek waarvandaan je de hogere dimensionale energie naar beneden haalt, afkomstig van je complete oneindige zelf.

Breng een stroom van de energie van je gouden bron naar beneden richting je hoofd. Deze bron is oneindig en kun je niet leeg maken. Open de bovenkant van je hoofd alsof het een grote trechter is. Zodra de gouden energie vlakbij komt, sta deze toe de trechter/ je hoofd in te gaan. Eerst vul je je hoofd (ik laat het als een draaiende energie door mijn lichaam gaan), dan door naar je nek. Je schouders en door naar je armen en handen. Dan vul je je borst met de energie, steeds verder naar beneden richting je navel. Neem je tijd, zeker voor het gebied onder je navel waar vaak veel vast zit, daaronder voel je het als je het wat langer moet laten werken de energie. Dan door naar beide benen en voeten. Open de onderkant van je voeten waar de gouden energiestroom uit kan en de aarde in en laat tevens de energie uit je stuitje naar de aarde gaan. Zodra deze 3 stralen de aarde ingaan, wordt het 1 stroom energie welke naar de kern van moeder Aarde gaat. Zodra de energie in de kern van de aarde is, veranker je de energie, zet het bijvoorbeeld vast door er een anker aan te maken en vast te zetten. Hou dit minstens 1 minuut vast, zodat het geheugen op cel niveau  de verbinding met de Aarde voelt en opslaat. En ik bedank de essentie van moeder Aarde. Mijn voeten leken groter qua gevoel en als ik verbonden ben met de kern van moeder Aarde voelt het steeds rustiger en veilig, een harmonische plek.

Je kunt deze oefening doen in de ochtend als je opstaat, voordat je gaat slapen of op elk willekeurig moment van de dag. Zeker als je je duizelig voelt, overweldigd of niet verbonden.

Als ik buiten loop,  dan verbind ik ook vanuit mijn hart/ziel essentie met de essentie van moeder Aarde en voelt het ook alsof mijn voeten de aarde ingaan.

Aanvulling:

Inmiddels grond ik mezelf al een tijd en doe het nu van binnenuit. Dat wil zeggen, ik laat mijn hartkernenergie van binnenuit naar mijn hoofd gaan en laat het zoals in het artikel beschreven staat door mijn hele lichaam gaan en vervolgend naar de kern van moeder Aarde. Aangezien ik zelf geen gouden bal zie, haal ik mijn energie liever van binnen mezelf, ipv buiten mezelf. Ook al representeert de gouden bal van energie jouw eigen energie, dus geen enge externe energieën welke je naar binnen haalt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s