Ascentie

De definitie van ascentie is volgens Carla als volgt:

Wanneer iemand ascendeert, begint het proces met het samensmelten met iemands ‘Hogere’ Zelf. Wat is ons ‘Hogere’ Zelf? Iedereen heeft er één, daar het een aspect is van de oneindige stroom van bewustzijn welke afkomstig is van het oneindige Al Dat Is en uitbreidt naar het bewustzijn welke is verankerd in ons fysieke lichaam. Het ‘Hogere’ Zelf bevindt zich in de lagere 5D dimensie, net over de grens van ons 4D dimensionale veld.

Het ‘hogere’ zelf orkestreert en genereert al onze incarnaties. In andere woorden, we leven hier ons leven in het fysieke volgens wat voor lessen en ervaringen ons Hogere Zelf besloten heeft nodig te zijn voor onze evolutie. Mijn gevoel is dat dit hogere aspect van ons – incarnatie na incarnatie – blijft sturen naar/in het fysieke totdat wij genoeg hoge vibrationele energie en helderheid hebben opgebouwd om te ascenderen op het moment van ons overlijden. Robert Monroe noemt dit ‘escape velocity’ (ontsnappingssnelheid). Indien wij deze staat niet behouden als we dood zijn, blijven we in de vierde (4D) dimensie en begint het proces voor onze volgende incarnatie weer. Ik zelf zou het geen fijne gedachte vinden om terug te keren naar planeet aarde voor nog een ronde trauma en drama! (ik ‘Mirjam’ ook niet).

Er is een definitieve grens tussen de vierde (4D) en vijfde (5D) dimensie. Voor mij voelt het als een huid of membraan welke ik meerdere keren ondervonden heb. George Kavassilas beschrijft dit als ‘the Great Void’ (lege ruimte). In ieder geval, bij het oversteken van die ‘Void’ of door het membraan heen te prikken, smelten we samen met onze Hogere Zelven. Als iemands vibratie, helderheid en harmonie en gezondheid vergoot wordt, is het net alsof we naar boven door de vierde (4D) dimensie gaan en ondervinden de grens/void waar we ooit doorheen gaan. Op het zelfde moment de void/het membraan wordt dunner totdat wij op een dag erdoorheen kunnen en samensmelten met onze geliefde, ons Hogere Zelf.

GK Universal Model

(bovenstaande afbeelding laat ons universum zien met alle 12 dimensies, het synthetische universum (1 t/m 4D) waar wij momenteel in vertoeven en ook The Great Void tussen de vierde en vijfde dimensie)

Onze lineaire minds zien deze reis als benedenwaarts en opwaarts, maar in werkelijkheid is het een intern proces *.  Ik voel dat het lichamelijke energie veld zich zal opvouwen in zichzelf en diep naar binnen wordt gezogen in de plek waar onze hart/ziel essentie zich bevindt. Het samensmelten met ons Hogere Zelf zal dan daar intern gebeuren. Wat er met ons lichaam zal gebeuren op dat moment is ieders raadsel. Energetisch en spiritueel, worden wij onze eigen Melkweg Galaxy op micro niveau en komen aan de andere kant uit in een leven/bestaan welke voorbij gaat aan onze wildste fantasieën. Hoe wonderlijk dit ook lijkt, dit is nog maar het begin van onze reis terug naar ons oneindige essentie.

Ascentie is de uiteindelijke bedoeling als uitkomst voor alle mensen, daar het nooit de bedoeling is geweest om met het wiel van  reïncarnatie voor altijd mee te blijven draaien. Aan de andere kant beslist iemands Hogere Zelf wanneer iemand zal ascenderen. Geen haast, geen zorgen. Relax en geniet van de reis!

* Het proces welke hierboven beschreven staat door Carla, beschrijf ik zelf als incensie. Ascentie heeft een zware belading gekregen door de New Age en alle propaganda en desinformatie hier omtrent. Het is allemaal een intern proces, wat Carla ook duidelijk naar voren brengt. Je voelt het zelf wanneer je klaar bent met je reis door ons mooie universum en weer terug gaat naar je complete oneindige multidimensionale zelf. Hogere Zelf heb ik tussen aanhalingstekens gezet, omdat ik mijn oneindige Zelf als een innerlijk (dieper) aspect van mezelf zie en niet buiten mezelf, wat men zo kan zien als iets wat hoger is dan jou en dus boven jou staat en buiten jezelf is.

Zie ook Carla’s artikel Ascension

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s