De duistere kant van Reiki

Ik (Carla) heb een over en weer email uitwisseling gehad met een vriend over het werken met Reiki en besloot om de hele discussie neer te zetten in dit artikel. Sorry alvast indien ik iemand beledig met mijn mening hierover. Ik weet dat Reiki geliefd is bij velen, zowel door beoefenaars welke hun brood hiermee verdienen als door leraren welke het anderen leren. Wat ik erover schrijf is gebaseerd op 20 jaar persoonlijke ervaring en ook de ontvangen informatie van andere bronnen.

Zo’n 20 jaar geleden toen ik begon aan mijn heling carrière, besloot ik dat het worden van een gecertificeerd Reiki meester een goede eerste stap was. Ik was getraind in Reiki I en II in Evanston, Illinois en ik moet zeggen dat het hele proces al vanaf het begin niet goed voelde. In het begin nam ik aan dat het lag aan de vreemde instructeur of de andere mensen in de les en ik gebruikte het eigenlijk vrijwel niet. Ik had een certificaat welke ik aan de muur hing, dus ik had in ieder geval een soort bewijs dat ik een “heler” was.

Een aantal maanden daarna woonde ik mijn eerste les bij gegeven door Robert Jaffe van de Energy Mastery School of Sedona, Arizona, welke nu niet meer bestaat. Hij is buitengewoon helderziend en legde uit dat de Reiki energie welke is gechanneld in mensen eigenlijk een lichte en donkere stroming heeft. De originele energie zal ooit gebundeld licht zijn geweest, maar op een bepaald punt heeft iemand geprobeerd het uit te breiden door het gebruik van een spiegel en de stroom splitste zich in licht en donker. Dit kan ook een metafor zijn voor wanneer de originele energie in de vierde (4D) dimensie kwam en gepolariseerd werd. Hij controleerde diegenen welke Reiki beoefenaars waren om te kijken of de donkere stroom zich in hun genesteld heeft. Dit doet hij door via helderziendheid in hun ogen te kijken en als hij een zwarte bliksemschicht zag hadden zij het. Ik had het en ik ging door mijn eigen proces om succesvol de Reiki stroom van mijn lichaam te verwijderen terwijl ik in de les was.

Onnodig te vermelden dat ik niemand meer toestemming gaf om Reiki op mij uit te oefenen. Er was een incident in Montana rond 2001 toen een massage therapeut Reiki op mij gebruikte aan het eind van de sessie zonder mij iets te zeggen en zonder mijn toestemming te vragen. Ik voelde het op mijn maag en ik wist wat er gebeurde toen zij die energie channelde. Ik kon de donkere stroom in mij voelen komen. Uiteraard dumpte ik het direct. Geen toestemming krijgen is altijd een van mijn klachten geweest over deze praktijk.

Terug naar een aantal jaar geleden toen ik begon te luisteren naar George Kavassilas zijn radio interviews. Hij en zijn vrouw volgden een cursus van een  getrainde aboriginal heler in Australië welke het traceren en verwijderen van entiteiten betrof welke gehecht waren aan iemands energie veld. Deze entiteiten konden opgepikt worden via verschillende bronnen inclusief via genetische erfenis, ontvangen door het innemen van verslavende middelen, of door het meedoen aan ceremonies of initiaties in een van je vorige levens, of geërfd van een voorouder. Een man in de cursus had een entiteit ‘opgepikt’ tijdens een recentelijke reis naar John of God in Brazilië. George vertelde dat die man pas geleden gecertificeerd was als Reiki beoefenaar en dat de Reiki entiteit gevonden en verwijderd was van hem tijdens de workshop.

Vanaf dat moment begon ik met het geven van een Reiki entiteit verwijder service aan klanten. Het was nooit moeilijk om de entiteit te vinden en te verwijderen, maar wat mij verraste is dat ik ook de afgestemde symbolen kon zien welke waren geëtst in de huid van het Luminous Energy Field van de klant als tatoeages of markeringen. Deze zijn ook verwijderd tijdens de heling sessie.

Een vriend van mij vertelde dat hij gezocht werd door iemand die geïnteresseerd was in het vinden van de oorsprong van de stroom energie welke binnenkwam terwijl mijn vriend Reiki gaf aan een klant. Die stroom was  terug te volgen naar Saturnus. George Kavassilas zegt dat de microcosmos representatie van het god hoofd (Jahweh) of het synthetische universum zich bevindt op Saturnus. Ik vermoed dat alle beoefenaars welke Reiki gebruiken op mensen zich opwerpen als onwetende intermediairs voor dit wezen. Dit is geen unieke situatie voor Reiki. Wezens welke niet van deze planeet komen gebruiken vaak onwetende (of zeer bewuste) mensen in deze capaciteit. Dit kan ook de John of God situatie betreffen. John refereert naar de onstoffelijke artsen welke via hem werken als entiteiten, alhoewel misschien niet op dezelfde wijze als hoe ik naar hen verwijs.

Aan de positieve kant, weet ik dat velen baat hebben gehad bij het ontvangen van Reiki behandelingen. Als de beoefenaar een stroom channelt dat van een hogere vibratie is dan van de klant, zelfs met de polariteit van het donker en licht, zal de klant zeer waarschijnlijk profijt ervan hebben. Als de klant een hogere vibratie heeft dan de Reiki stroom, zullen zij het donkere gedeelte van de stroom voelen en kunnen een negatieve reactie krijgen. Als de beoefenaars hun persoonlijke werk gedaan hebben, zal hun Reiki channeling van een betere kwaliteit kunnen zijn dan van andere beoefenaars, omdat het door hun eigen filters naar de klant gaat. Zover ik het kan beoordelen, is er geen manier voor de beoefenaar om de donkere stroom eruit te filteren en alleen de lichte stroom te channelen. Deze lichte stroom is niet eens van gebundeld licht. Het is het gepolariseerde tegenovergestelde van het vierde (4D) dimensionale duister. Het komt van dezelfde 4D bron. Ik heb ook nog nooit de tatoeages van de afgestemde symbolen gezien bij een klant die Reiki behandelingen heeft ondergaan maar geen beoefenaar was. Deze zijn klaarblijkelijk geïnstalleerd tijdens het Reiki initiatie proces.

Ik deel deze informatie als een hulpmiddel voor jullie ontwaking. Neem wat resoneert en laat de rest gaan voor nu. Door zelfbewuste wezens te worden, zal deze informatie nuttig zijn.

Zie ook Carla’s artikel The dark side of Reiki

Opmerking van Mirjam: Ik heb zelf nooit iets met Reiki gehad of gedaan. Wel ben ik ooit eens bij een magnetiseur op een paranormale beurs geweest en het voelde verschrikkelijk. Ik kon mij niet ontspannen en kon mezelf niet overgeven aan de twee mensen welke achter mij zaten en met hun handen aan het zwaaien waren. Wat een poppenkast!! We zijn van ons zelf zeer wijze wezens en hebben deze 4D gemanipuleerde energie ‘hulp’ bronnen niet nodig. We zijn op weg terug naar onze essentie en kunnen ons zelf helen op alle vlakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s