Er was eens een meisje op planeet Aarde

Er was eens een meisje op planeet Aarde. Ze was vaak vrolijk, blij en zonder zorgen. In haar wereld had ze haar eigen gevoelens en wijsheid. Ze voelde vaak bij andere mensen wat zij nodig hadden. Als iemand verdrietig was, wilde ze die persoon graag weer blij maken. Ze trok zich veel aan van de pijn en het verdriet van andere mensen. Het was soms net of het meisje die pijn en het verdriet van andere mensen kon voelen. Ze voelde zich verantwoordelijk voor andere mensen. Dit alles was heel normaal voor het meisje. Ze is dan ook hoog gevoelig en inlevend. Alleen begreep niet iedereen het meisje, in hoe zij zich voelde van binnen en wat zij nodig had in haar leven. Als het meisje iets van haar wijsheid deelde met andere mensen of wat zij bij die mensen voelde, werd er vaak niet naar geluisterd. Voor oudere mensen was zij nog maar een jong meisje die nog weinig wist van het leven. Ze moest maar goed haar best doen op school, goed luisteren naar de juf of meester en als je dan goed je best blijft doen op school en je diploma’s haalt, dan kun je een goede baan krijgen, veel geld verdienen en een goed leven opbouwen.

Langzamerhand begon het meisje steeds meer uit haar eigen wereld te gaan, het had toch geen nut als niemand naar je luisterde. Andere mensen en vooral oudere mensen wisten het blijkbaar beter. Ze luisterde niet meer naar haar eigen gevoel, haar eigen stem. Iedereen heeft een eigen stem van binnen. Die stem van binnen is de stem van je innerlijke zelf ook je essentie genoemd.

Als kind groei je op in deze wereld volgens allerlei regeltjes en wetten. We leren op school om te schrijven en lezen, maar ook de kennis van anderen welke we uit onze hoofd moeten leren en herhalen. We leren niet echt om zelf na te denken. Op tv zien we het nieuws, we krijgen te horen en zien wat er gebeurt in onze wereld, maar we zien het niet echt zelf. We krijgen voorgeprogrammeerde informatie te horen en zien en dat moeten we maar aannemen als de waarheid. We leren in deze wereld niet echt om zelf na te denken, om creatief te zijn en naar je eigen stem en gevoel te luisteren en als kind mag je vaak niet je eigen mening geven, zeker niet als je mening anders is als wat de meeste mensen hebben over iets wat in de wereld gebeurt. Het meisje waar ik al eerder over schreef ging op een gegeven moment wel op in de mening van anderen en wat er op school verteld werd en luisterde niet echt meer naar haar eigen stem. Op de middelbare school begon het meisje zich anders te voelen, alsof er iets niet klopte in deze wereld. Maar wat precies wist ze nog niet. Ze voelde zich soms alsof ze niet van deze wereld was, maar ergens anders vandaan kwam en begreep soms niet hoe andere mensen in groepjes alles hetzelfde leuk vonden en geen eigen mening durfde te hebben. De meeste meisjes wilden kapster worden, maar het meisje wilde liever iets betekenen voor anderen om hen te helpen, ze dacht eraan om dierenarts te worden. Dat is niet gebeurd. Toen het meisje zelf kinderen kreeg en moeder was geworden, begon ze wakker te worden uit het (matrix)systeem van deze wereld en stap voor stap begon ze steeds meer te begrijpen hoe deze wereld en het systeem werkt en wie zij werkelijk is van binnen.

image

Voordat we geboren worden in deze wereld, zijn we allemaal eigenlijk een bolletje energie, een ziel. We zijn eigenlijk van ons zelf hele wijze soevereine wezens (niet afhankelijk van anderen) die er altijd al zijn geweest. Na onze (lichamelijke) dood blijft onze ziel/essentie altijd bestaan. We worden in deze wereld geboren (in een lichaam) om deze wereld te ervaren in alles. We hebben hiervoor dan ook heel veel levens nodig om steeds een andere rol te spelen in deze wereld. Soms speel je een goede rol, zoals de rol van een hele lieve moeder en in een ander leven speel je een slechte rol, zoals die van een boef die bijvoorbeeld geld steelt van andere mensen en zo kun je echt van alles zijn en spelen in deze wereld. Dit alles hebben we al zelf geregeld voordat we geboren worden, welke rollen we gaan spelen en met welke mensen je dit gaat doen in je leven op planeet Aarde. Daarom is het ook goed om weer te weten wie je werkelijk bent, niet alleen maar een meisje of jongen met een naam, die naar school gaat en aan ballet doet of voetbalt. De wereld draait op een vastgelegd systeem van regeltjes en wetten en daaraan moet je je houden, anders ben je strafbaar. Zo is er een school plicht, je bent hier in Nederland verplicht om als kind vanaf 5 jarige leeftijd naar school te gaan. Het (matrix)systeem in deze wereld zal jou van jouw innerlijk weten af willen houden en jou alleen in het systeem willen laten zijn in jouw rol en laten werken, zodat je geld gaat verdienen en een groot gedeelte van dit geld weer terug gaat naar het systeem. En krijg je van alle kanten te horen en zien wat het systeem jou wil laten geloven via televisie, radio, kranten, internet, school, politiek, wetenschap en geloven/religie. Natuurlijk is deze wereld niet alleen maar ‘slecht’ en zijn er heel veel mooie dingen te ervaren. Alles is zo gemaakt om alles te kunnen ervaren. Het is een wereld van dualiteit (twee kanten), dus heb je goed en slecht, licht en donker, enzovoorts.

Als jij jezelf herkent in dit alles, kun je altijd weer terug naar wie je zelf van binnen bent. In het midden van je borst zit een plek welke ook je hartkern wordt genoemd, daarbinnen kun je het contact/verbinding hebben met je innerlijke zelf, ook je essentie genoemd. Je essentie is er altijd. Je innerlijke zelf weet precies wat goed is voor jou en zal je altijd helpen, ook als je je niet begrepen voelt, verdrietig bent of niet meer weet wat je moet doen in deze wereld en alles vreemd voelt. Je bent echt niet alleen in deze wereld, ook al lijkt het soms wel zo omdat heel veel mensen in je omgeving nog in het (matrix)systeem van deze wereld geloven en niet anders willen of kunnen denken. Vertrouw op je eigen gevoel, op je essentie. Het meisje waar ik over schrijf ben ik trouwens zelf, Mirjam 🙂

Geschreven door Mirjam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s