Aspecten (delen) van jezelf terughalen

Dit artikel is een vervolg op het artikel Extractie van energie. Dat artikel liet het grotere plaatje zien van hoe onze energie afgetapt wordt op manieren waarvan we niet bewust zijn in onze realiteit. Ik breng dit issue graag in een meer concrete vorm en geef je een aantal tools om te gebruiken om je energie terug te brengen van andere mensen waarmee je verwikkeld bent geraakt.

Wanneer we energetisch verwikkeld raken met een ander persoon, is het altijd een resultaat van een geloof, op een bewust of onbewust niveau, dat we niet compleet zijn en we moeten hechten aan een ander om onszelf compleet te maken. Lees dit artikel over dit onderwerp. Helaas is dit de manier waarop jouw dagelijkse 3D relaties zijn ontworpen. Dit kan zijn tussen romantische of zaken partners, echtgenoten, vrienden, familie en zelfs tussen jou en je favoriete wasdroger! Waar er een verwachting is op welke manier ook, zal de aanhechting en daaropvolgende verwikkeling volgen.

Als eenmaal zo’n aanhechting (verbinding) gemaakt is, stroomt energie heen en terug tussen de 2 partijen. Dit is niet alleen de positieve energie, maar ook de zware negatieve energie. Volgens ieders benodigdheden en verwachtingen, is het eindresultaat een onbalans in “wie krijgt wat” in elke interactie. Omdat we leven in een wereld van polariteiten, eindigt één persoon met meer energetische bronnen en de ander met minder. Zo blijkt het te werken.

Niet alleen gaat de zware en lichte energie stroom heen en terug, aspecten van een persoon kunnen aan de ander gegeven worden of aspecten van de ander kan van hen afgenomen worden. Een klassiek voorbeeld van jaren geleden is de traditie om de man in een huwelijk de financiën te laten regelen, de rekeningen te betalen en het kasboek bij te houden. Het was geen kwestie of de vrouw het niet kon of niet wist hoe zij dit moest doen. Het was gewoon haar rol in het huwelijk. Ze vertrouwde haar man met dat deel van haarzelf welke het vermogen om dit te doen waarschijnlijk ook had. Als zij een weduwe zou worden na vele huwelijksjaren, zou het erg moeilijk zijn om dit gedeelte energetisch te herstellen.

In een evenwichtige relatie, streeft elke persoon naar heelheid en compleetheid in zichzelf.  De energetische interacties laten geen tekort achter aan beide zijden. Zij lijken meer op het samenkomen en dan het uit elkaar gaan van bollen energie waarvan elke bol heel en intact blijft. Dit is een ware interactie van de harten en essenties van gelijken.

Hier volgt het proces om je energetische delen terug te halen. Dit is noodzakelijk, want zolang de ander een deel van jouw energie heeft, blijf je verbonden en de onbalans in energie zal heen en weer blijven gaan tussen jullie.

Allereerst, probeer de reden te achterhalen waarom je gehecht en verwikkeld raakte met de ander. Er kan een algemeen thema zijn voor een hoop mensen, of individuele zaken met hun eigen issues. Dit zijn mensen waaraan jij een deel van jezelf hebt gegeven. Je kunt ook een deel van hen geabsorbeerd hebben in je energieveld.

Maak daarna een lijst van de betrokken mensen op een stuk papier. De lijst kan heel lang worden. Ik raad ten zeerste aan om terug in de tijd te gaan, zover als je je kunt herinneren, om ook jeugdvrienden, leraren/leraressen en mentors erbij te zetten. Ook al is de persoon in kwestie overleden, betekent het niet dat zij niet op jouw lijstje kunnen komen te staan. Ik heb cliënten geholpen waarvan hun ouders overleden waren, energie wordt niet automatisch teruggegeven aan jou als de andere persoon overlijdt.

Ga de personen op je lijst een voor een af. Zie hen voor je staan. Zet je intentie om jouw energie te zien welke zich waarschijnlijk in hun energieveld bevindt. Als ik dit doe, zoek ik naar een gloeiende bol van energie in hun lichaam, omdat dit jouw energie vertegenwoordigt en niet dat van hen. *

Ik laat hen dan weten dat ik er ben om terug te nemen wat van mij is. Als de andere persoon tegenstribbelt, sta je in je recht om je energie terug te eisen en het proces door te zetten. Strek je energetische armen uit naar de andere persoon en reik in hun energetische lichaam en pak de gloeiende bol van energie welke van jou is. Trek het daarna uit hun lichaam. Bedank de andere persoon voor de interacties en de ervaringen.

Golden Screen

 

Als je jouw energetische armen terug trekt welke nu jouw energie vasthouden, haal dan die energie door een gouden raster om het energetische signatuur van de andere persoon eraf te halen. Je wilt deze externe signatuur niet in je lichaam. Na het verschonen van je energie, druk je het in je lichaam, op elke plek waar het goed voor je voelt. Verwelkom het terug (thuis).

Als extra stap, als je het gevoel hebt dat je energie van de andere persoon tot je genomen hebt, positief of negatief, dan is het nu tijd om het te verzamelen met je handen, uit je lichaam, haal je energetische structuur er van af en stuur het terug. Dit kun je op elk moment doen tijdens een interactie met een ander.

Je hoeft niet de hele lijst af te werken in één keer. Streep de mensen weg waarmee je de energie teruggehaald en gezonden hebt en voeg eventueel nog mensen toe. Dit kan een heel project zijn, maar een vervullend. Herinner dat je jezelf her-IN-nert en terugkomt in volledigheid en onafhankelijkheid. Succes!

Lees ook Carla’s artikel Sorting out parts

Opmerking van Mirjam: Ik heb al bij een aantal mensen mijn energie  energetisch teruggehaald. Ik zie deze energie niet en ik kan het ook niet in een ander (voor me) zien. Ik zoek energetisch contact met de ander en zeg dat ik er ben om mijn energie terug te halen welke van mij is en ik ook de energie van die ander terug zal sturen. Ik zeg dan dat mijn energie naar mijn hartkern terugkomt en laat het dan door het gouden raster gaan voordat ik mijn energie weer in mijn hartkern laat komen. De energie is tenslotte in een ander energetisch lichaam geweest met daar de imprints nog van in mijn energie. Dan haal ik de energie van de ander uit mijn lichaam door dit te zeggen en laat ik die energie ook door een gouden raster gaan om mijn imprints eraf te halen en stuur het naar de hartkern van de ander terug en bedank de ander voor de interacties en ervaringen.

Zo haal ik ook aspecten van mezelf zowat dagelijks naar mij terug, om deze, waar zij zich ook bevinden, weer terug mijn hartkern in te roepen. Zo worden we steeds meer compleet. Vergeet ook niet om je energie in zijn geheel mee terug te nemen als je ergens geweest bent.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s