Vaccinaties.. veilig of niet?

Je kinderen wel of niet laten vaccineren? Steeds meer ouders stellen zichzelf deze vraag. Volgens de arts op het consultatiebureau is het gewoon veilig en een site zoals het RIVM geven ouders ook het idee dat vaccinaties veilig zijn, maar is dit ook zo?

Toen mijn kinderen geboren werden in 2005, 2007 en 2008 had ik nooit nagedacht hierover. Ik kreeg informatie van het consultatiebureau, ging er braaf elke oproep of gemaakte afspraak naar toe en kregen mijn kinderen hun eerste vaccinaties tot en met hun vierde jaar. Sinds eind 2008 ben ik gaan ontwaken uit een wereld van illusies en kwam dus ook andere informatie tegen, waaronder artikelen waarin beweert wordt dat er schadelijke toevoegingen in vaccinaties zitten en dit zelfs kan leiden tot autisme en er zelfs kinderen na het krijgen van een vaccinatie zijn overleden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in de eerste periode heel erg mee ging in deze (toen nog) vaak niet onderbouwende artikelen en informatie. En dat is eigenlijk hetzelfde als klakkeloos aannemen dat een arts zegt dat een vaccinatie niet schadelijk is en je niet weet wat er nu eigenlijk voor stoffen/toevoegingen zitten in vaccinaties. Ik heb nooit een bijsluiter gezien bij het consultatiebureau. Er werd niet eens gevraagd of je dat wil weten, er werd gewoon een vaccinatie aan je kind gegeven, die moest je maar stil zien te houden. De enige bijwerking welke werd vermeld was dat je kind wat koorts kon krijgen en wat last van de plaats waar geprikt is. Mijn kinderen zijn er goed doorheen gekomen qua deze genoemde bijwerkingen, maar geen idee of zij toch wel iets hebben overgehouden aan de vaccinaties. Het valt mij op hoeveel kinderen er vandaag de dag (bestempeld worden met) autisme hebben of ADHD.

Nu komen mijn kinderen op de leeftijd dat zij op hun negende jaar een herhaalprik moeten, ze krijgen dan de BMR en DTP vaccinatie. Ik vroeg mij af, waarom weer dezelfde vaccinaties die ze al hebben gekregen toen ze jonger waren? Ik lees dan dat de werking van de eerste vaccinaties wat afgenomen kan zijn of zelfs helemaal niet gewerkt heeft. Dan geeft het niet dat je kind tot zijn/haar negende levensjaar ‘onbeschermd’ rond loopt? En wat geeft dan de garantie dat de vaccinatie van je negende tot en met bijvoorbeeld je tachtigste levensjaar jou wel beschermt? En als iemand een virus binnen krijgt, gaat dat toch meestal via neus of mond.. met een vaccinatie wordt het direct in het lichaam gespoten en lijkt het mij dat je lichaam dit anders oppakt en zal verwerken. Ik ben geen medicus, maar ik stel mijzelf nu wel deze vragen en heb mij verder verdiept in vaccinaties en heb gelukkig wel goed onderbouwde informatie kunnen vinden.. ten eerste op de site vaccinvrij.nl Door Frankema, moeder van twee kinderen, heeft ook voor de keuze gestaan om haar kinderen wel of niet te vaccineren en zij is op zoektocht gegaan en heeft een mooie site gemaakt met veel informatie. Er is terug te herleiden dat de ziektes waar kinderen nu voor worden ingeënt al enorm op hun retour waren doordat de mensen bewust werden van hygiëne en hun levensomstandigheden verbeterden.

vaccinatie grafiek

vaccinatie grafiek

Je kunt ook lezen wat er voor stoffen in de vaccinaties zitten en waar deze mede voor gebruikt worden en kunnen veroorzaken aan ziektes als je deze stoffen zonder vaccinatie zou innemen. Zo zit er o.a. formaldehyde in bepaalde vaccinaties en deze stof is kankerverwekkend, wil je dat in je kind laten spuiten? Ik niet. Ik laat mijn kinderen niet meer vaccineren. Hier een citaat van vaccinvrij.nl: In vaccins gebruikt om bacteriën en virussen te inactiveren, zit in bijna alle vaccins. Is een kankerverwekkende stof. Formaldehyde oplossingen worden (afgezien van in vaccins) gebruikt om ziektekiemen, schimmels en insecten te doden. De meest bekende toepassing is het conserveren van lijken.

Op pagina 8 (van 9) zie je wat er in het DTP vaccin allemaal zit.. en dus ook formaldehyde!! Zie hier de link naar de bijsluiter van het RIVM van het DTP vaccin: DTP vaccin bijsluiter

Mijn partner moest voor zijn werk in maart van dit jaar naar India.. hij moest o.a.een DTP prik. Ik vond dat vreemd, aangezien hij als baby en ouder kind alle vaccinaties al had gekregen. Het argument bij de GGD was dat de werking van het vaccin niet volledig meer beschermde of zelfs helemaal uitgewerkt is.

Andere informatie (zie ook deze link) is afkomstig van Dr. Palevsky, kinderarts in Amerika. Op de universiteit leerde hij dat vaccinaties veilig zijn. Maar gaandeweg zag hij steeds meer ouders in zijn praktijk komen met kinderen die ziek waren geworden nadat zij vaccinaties hadden gekregen. De stoffen in vaccinaties zijn nooit onderzocht en het is niet bekend waar deze stoffen in het lichaam heen gaan. Sommige bijwerking van de vaccinaties zijn erger dan de ziekte zelf waarvoor het kind is ingeënt. Een arts waar ouders bij komen met hun kind die ziek is geworden na vaccinatie zal niet (snel) zeggen dat hij/zij fout zat. Ouders worden namelijk (zeker in Amerika) gedwongen om hun kinderen te laten vaccineren, er wordt je een schuldgevoel aangepraat als je het niet laat doen, met het argument van “wat als je kind niet gevaccineerd is tegen een bepaalde ziekte en het kind krijgt de ziekte en houdt hier iets aan over of erger nog.. komt te overlijden?”  Maar wat als je kind door de vaccinatie iets overhoudt of komt te overlijden? In de media zul je vrijwel positieve berichten lezen over vaccinaties, de media mag namelijk alleen voorgeschreven informatie doorgeven (ze werken voor lobby’s). Steeds meer kritische ouders doen zelf onderzoek naar de vaccinaties, wat er in zit en wat het gevolg kan zijn voor een kind en zij verspreiden ook steeds meer informatie. Dr. Palevsky werkt 2 dagen per week en ziet 1 kind per week welke slachtoffer is van vaccinatie. Hier een stuk uit het artikel: Er is onderzoek gedaan naar de gezondheid van kinderen die niet gevaccineerd zijn, gedeeltelijk of volledig gevaccineerd zijn. Het is gepubliceerd in april van 2005, in het ‘Journal of Allergy and Clinical Immunology’. Het onderzoek betreft atopische ziekten, zoals allergieën, astma, eczeem en hooikoorts. De onderzoekers waren niet op de hoogte uit welke categorie hun deelnemers kwamen. Na analyse van alle gegevens bleek: de meeste kinderen met atopische ziekten kwamen uit de groep volledig gevaccineerden, daarna uit de gedeeltelijk gevaccineerde kinderen, en de groep kinderen die geen vaccinaties hadden gekregen hadden was ook de kleinste groep met atopische ziekten.

Dr. Palevsky geeft in onderstaand kort interview ook wat tips wat je voor je kind kunt doen die nadelen ondervindt na het ontvangen van een vaccinatie.

 

Ik hoop dat (aanstaande) ouders die dit artikel lezen iets aan de informatie hebben. Ik laat de keuze aan de ouders of zij hun kind willen laten vaccineren of niet. Volg je gevoel en vraag gerust informatie aan de arts (huisarts) op het consultatiebureau en laat je geen angst aanpraten. Hoogste tijd dat er een betrouwbaar gedegen onderzoek gedaan wordt, ouders goed en eerlijk geïnformeerd worden en een bewuste eigen keuze kunnen maken. Door de informatie welke ik nu weet en mijn eigen gevoel volg en vertrouw, maak ik de keuze om mijn kinderen niet de herhaalprik te laten geven. Dit artikel is niet bedoelt om angst te zaaien, maar juist om bewust te maken.

Geschreven door Mirjam

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s