Our Divine Feminine

Ik plaats onderaan dit artikel de link naar twee you tube fragmenten waarin een belangrijk gedeelte wordt opgelezen (door Cynthia en George) uit het boek Our Journey Home van George Kavassilas (http://www.ourjourneyhome.com.au/).

Hierin komt naar voren hoe moeder Aarde (de Divine Feminine) en wij allen hier op haar, zowel mannen als vrouwen, worden onderdrukt en gemanipuleerd door de krachten van beperking.

divinefemininemotherearth

Moeder Aarde is de goddelijke vrouwelijke energie en de krachten van beperking weten dit en zij weten hoe je haar en het leven op haar kunt controleren en manipuleren, door de vrouwelijke (goddelijke) energie te onderdrukken. Vrouwen zijn hier eons van tijden onderdrukt op verschillende manieren. Denk maar aan religies waarin vrouwen gesluierd (bedekt) moeten rondlopen, hoe vrouwen vroeger als heksen op de brandstapel werden gelegd, of hun tong eruit werd gesneden, omdat ze geen recht van spreken hadden. Hoe vrouwen in bepaalde landen niet mogen stemmen of auto rijden en hun werk in vergelijking met mannen wordt ondergewaardeerd en zij vaker een lager salaris krijgen dan mannen voor hetzelfde werk. Hoe teleurgesteld ouders kunnen zijn in bepaalde landen als zij een dochter krijgen, terwijl een zoon (de man) staat voor aanzien en macht en deze ‘belangrijk’ is in de maatschappij. En hoe het mannelijke de hoofdrol speelt in religie.

Wij, zowel mannen als vrouwen, hebben ook de goddelijke vrouwelijke energie in ons, ook de mannelijke. Alleen ervaren de vrouwen hier de pijn en onderdrukking het meeste. De Maan trekt aan het water van de Aarde en aan ons water in ons lichaam en brengt emotionele schommelingen met zich mee. Voor vrouwen is de menstruatiecyclus verbonden aan de Maan (dit is niet altijd zo geweest) en dus aan de onderdrukking van de vrouwelijke energie, want de menstruatie is een pijnlijke fysieke, emotionele en psychische ervaring.

Een ware aanrader om deze twee korte fragmenten te luisteren:

Our Divine Feminine part 1

Our Divine Feminine part 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s