Mind ego mechanismen doorbreken

Om weer terug te gaan naar je essentie, je ware zelf, dienen we alles te doorzien en doorbreken wat niet van ons ware zelf is en komt. Dat is nog niet zo eenvoudig om te kunnen doen met het listige en altijd aanwezige mind ego.

Het mind ego, niet te verwarren met ons ego.. oftewel onze 3D persoonlijkheid hier, is zo gevormd dat het ons laat voelen en geloven via gedachten dat dit van ons zelf komt. Maar heel veel gedachten komen van buiten ons zelf. Onze mind werkt als een soort software programma wat onze hersenen aanstuurt, voor uitgebreidere uitleg lees volgend artikel De Mind en ons DNA als softwareprogramma’s. We zitten met onze mind ingeplugd in de mind Matrix.

Ik ben hier al een tijd bewust van en heb al vele lagen bij mezelf ingezien en verwerkt/losgelaten. Toch is dat mind ego zo aanwezig in alles en iedereen. Ik zal zo een voorbeeld geven van mijn eigen ervaring. Het mind ego wil ons laten identificeren met alles wat buiten ons zelf is. Het wil/denkt alles beter te weten en dat laat het ook merken naar anderen toe. Het verdedigt alle mind programma’s waarmee je je hebt geïdentificeerd. Het wekt verwachtingen naar anderen toe, het laat jou weten hoe je moet zijn, handelen, praten, eruit moet zien et cetera. Heb je wel eens opgemerkt hoeveel negatieve gedachten je over jezelf kan hebben? Als je in de spiegel kijkt, zal het jou vast iets negatiefs over jouw uiterlijk willen laten zien via (wat lijkt op) jouw gedachten. Het oordeelt er het liefst de hele dag op los, over alles en iedereen. Het laat je teleurgesteld zijn of boos/verdrietig als je bepaalde verwachtingen had van iemand en diegene zich bijvoorbeeld anders uit als hoe jij dat had gedacht hoe diegene zich uit over jou, iemand anders of over iets. Facebook is daar een mooi voorbeeld van, ik was toen ik nog actief was op Facebook met zogenaamde vrienden en er iemand niet reageerde op mijn tekst of foto of het likete, dan was ik teleurgesteld en had allerlei gedachten en emoties welke niet van mijn ware zelf kwamen. In de media, via tv en you tube.. noem maar op word je van alle kanten belaagd met mind (ego) identificatie programmeringen. Over hoe je moet doen in bepaalde situaties, hoe je eruit moet zien, de nieuwste smartphone die je MOET kopen, wat liefde is en zo kan ik nog wel even doorgaan.

image

Ik heb inmiddels vele lagen van mijn mind ego (programmeringen) doorzien en verwerkt/losgelaten. Toch merk ik hoe het in allerlei situaties en met/via andere mensen en hun mind ego’s het mind spelletje doorzet. Ik zal een voorbeeld geven.. We (mijn partner, ik en de kinderen) waren gevraagd om bij mijn schoonouders  te komen eten. Prima. Alleen lust ik de groenten niet die zij gaan eten. Dan wordt er gezegd dat er voor mij speciaal andere groenten wordt gekocht. Ik ga dan thuis erover denken, ik baal dan dat er zo de nadruk wordt gelegd over het feit dat ik die groenten niet eet en er dus “speciaal” voor mij andere groenten gekocht worden. Terwijl dit alles niks bijzonders is om je druk over te maken. Toch zit die mind ego flink te voeden. Gisteren bij mijn schoonouders kwam het al snel op het onderwerp over het avond eten, want mijn schoonmoeder zei dat mijn schoonvader (met de nadruk op) speciaal voor mij dure bonen had gekocht. En daarna nog twee opmerkingen erover. Het onderwerp wordt dus in de mind van een ander geplugd en deze uit dit naar diegene toe, in dit geval naar mij, om die gedachte en wat het voor gevoel erbij geeft nog eens op te voeren. Het liefst ziet de mind ego of mind Matrix dat er flink vanuit mind ego terug gereageerd wordt. Ik observeerde vanuit mezelf wat dit ging doen gedachte technisch.. Ik kreeg de gedachten dat ze volgende keer fijn een blik boontjes van een goedkoop huismerk konden kopen en even later dacht ik ‘ volgende keer kom ik gewoon niet meer mee, ik vraag toch er niet om, om dure boontjes’. Er waren nog wat gesprekjes over van alles en nog wat en ik of eigenlijk mijn  mind ego vond het ook nodig om op de mind ego gesprekjes eens lekker in te gaan. Pfffff, wat een onzinnig geheel! De ene persoon zegt bijvoorbeeld iets (in de vorm van een grapje) over en tegen een ander, die ander is vervolgens gepikeerd terwijl diegene hetzelfde doet tegen anderen (maar die ziet de spiegel er niet in). Het reageren kost een berg energie en het brengt je in een vicieuze cirkel. Niemand doorbreekt dit via mind ego.. Alleen door juist niet meer uit mind ego te reageren en handelen. Ik baalde ook toen ik weer thuis was. Het werd mij duidelijk via mijn diepere zelf hoe de mind ego via de mind Matrix gedachten ingeplant krijgt en dit vervolgens gaat uitbreiden via of met andere mind ego’s. Één gezellige mind ego club! Het is een wereld vol mind reactie. Ik leef liever vanuit hart creatie. En ben daar ervaringsgewijs in onderweg. Ik erger me aan anderen die oordelen over anderen, terwijl ik het zelf ook doe. Allemaal gevoed/ingeplant via je mind ego. Want als ik iemand zie lopen op straat, komt er ook altijd wel een gedachte zoals in de vorm van een oordeel over diegene. Bijvoorbeeld dat iemand een raar kapsel heeft. Dan zeg ik tegen mijn mind ego: “Ja, en wat wil je hiermee bereiken?” Of de verwachtingen die ik naar anderen toe heb in hoe zij moeten zijn of hoe ik zelf in een rol schoot omdat ik dacht dat ik voor iemand op een bepaalde manier moest zijn. Hier nog een artikel waarin wordt weergegeven hoe we via onze mind bespeeld worden. Het grappige is dat toen ik de link van het artikel “Zijn jouw gedachten helemaal van jou?” wilde plaatsen, ik een gedachte kreeg dat dat een veel beter artikel is en ik dat van mij beter maar niet kan plaatsen. Helaas mind egootje, ik plaats het lekker wel 😉 het gaat niet om welk artikel beter is, maar om de inhoud wat er gedeeld wordt.

Gisterenavond had ik mezelf gegrond en verbonden met de hartkern van moeder Aarde. Zij liet mij voelen en zien hoe krampachtig ik via mijn mind nog vasthou aan idealen/verwachtingen. Ik zag mezelf een paar weken geleden op een stoel zitten en als ik naar links keek zag ik mijn verleden en rechts van mij mijn toekomst. Maar ik voelde me vast zitten en voelde mij er rot over. Al dat innerlijk werk en nog niet daar gekomen waar ik dacht te willen komen. Moeder Aarde liet mij zien hoe ik die toekomst via allerlei verwachtingen en idealen in gedachten had gecreëerd. Ik voelde het in mijn maag, waar ik het energetisch opkrop, waar ik ook fysiek last van had en voelde dat ik het los kon laten. Ik hoef niet voor mezelf een toekomst in gedachten/mind te creëren met ideaal beelden en in perfectie hoe daar te komen in hoe ik moet doen. (Ik hoef dit ook niet voor anderen te doen, ieder heeft zijn eigen pad en ervaringen). Door deze gedachten los te laten en ideaalbeeld is er meer rust en beleef veel meer vanuit mijn hart en gevoel. Geen leven meer vanuit mind reactie, maar vanuit hart creatie.

Geschreven door Mirjam

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s